"Бекітемін»
Әкімнің орынбасары
Аршалы ауданының
______________а. Балташев "______"____________2020г
Перспективалы төрт апталық мәзір
1 сынып оқушылары үшін тамақтануды ұйымдастыру үшін ("оқушылардың тамақтану рационы бойынша бірыңғай стандарттар" әдістемелік ұсынымдары негізінде жасалды)»)
1 апта 1-ші күн
Тағам атауы шығу
ыдыс-аяқ, г ыдыс-аяқ ингредиенттері Брутто, г
Суп үй кеспесі 200/25 байытылған бидай ұны 16
жұмыртқа 5
Су 3
Йодталған тұз 0,4
Пияз 9
Сары май 4
Сорпа 189
Печенье "Крокет" 30 Печенье 30
Қара шай 200 шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
1 апта 2-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Жаңа піскен көкөністерден жасалған Салат 60 ақ қырыққабат 41
Сәбіз 18
Өсімдік майы 8
Ыстық үй 200 тауық 79
Картоп 178
Пияз 16
Томат пастасы 8
Өсімдік майы 7
Кисель 200 Кисель 8
Қант 24
Картоп крахмалы 10
Лимон қышқылы 0,3
Су 218
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
1 апта 3-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Тұздық 200/25 картоп 80
Пияз 10
Тұздалған қияр 14
Өсімдік майы 4
Сорпа немесе су 140
Жемістер 100 Алма 100
Қара шай 200 шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
1 апта 4-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Сәбіз салаты 60 сәбіз 64
қант 4
Өсімдік майы 6
Шығарылған Минтай
80 Минтай 109
Пияз 13
Байытылған бидай ұны 6
Өсімдік майы 5
Гарнир : пісірілген макарон
75/26 макарон 36
Сары май 12
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
1 апта 5-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Бұршақ сорпасы 200/25 картоп 54
бұршақ 16
Пияз 9
Сәбіз 11
ақжелкен 3
Өсімдік майы 4
Йодталған тұз 1
сорпа 141
Тоқаш 30 тоқаш 30
Кептірілген жемістер 200 кептірілген жемістер 20
Қант 20
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
2 апта 1-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Ет котлеттері
80
Сиыр еті (котлет еті) 75
Бидай наны 14
Сүт 19
Кептірілген нан 8
Өсімдік майы 5
Сары май 6
Гарнир: арпа 100 арпа 36
Сары май 4
73 сорпа
Қара шай 200 шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
2 апта 2-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Сорпа харчо 200/25 күріш жармасы 15
Пияз 19
Сары май 8
Ақжелкен 8
Томат пастасы 6
Йодталған тұз 1
Сорпа 200
Жемістер 100 Алма 100
Кептірілген жемістер 200 кептірілген жемістер 20
қант 20
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
2 апта 3-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Палау (сиыр еті) 80 сиыр еті 107
Күріш жармасы 51
Өсімдік майы 8
Пияз 9
Сәбіз 14
Томат пастасы 16
Қара шай 200 шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
2 апта 4-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Бұршақты сорпа 200/25 бұршақ 20
Картоп 53
Сәбіз 11
Пияз 9
Өсімдік майы 4
151 сорпа
Пряник 30 Пряник 30
Алма шырыны 200 алма шырыны 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
2 Апта 5-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Ет тефтелдері 80 сиыр еті (котлеттік ет) 69
Бидай наны 11
Сүт 16
Басты пияз 32
Өсімдік майы 4
Байытылған бидай ұны 5
Гарнир: қара қарақұмық
100 сары май 4
Қарақұмық жармасы 48
Қара шай 200 шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
3 апта 1-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Вермишельмен сорпа 200/25 Вермишель 16
Сәбіз 11
Пияз 9
Өсімдік майы 4
Томат пастасы 3
Сорпа 191
Тоқаш 30 тоқаш 30
Алма шырыны 200 алма шырыны 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
3 апта 2-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Сәбіз салаты 60 сәбіз 64
Қант 4
Өсімдік майы 6
Пісірілген тауықтар 80 тауық 165
Пияз 3
Гарнир: ұсақталған қарақұмық 100 қарақұмық жармасы 48
Сары май 4
Қара шай 200 қара шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
3 апта 3-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Тұздық 200/25 Картоп 80
Пияз 10
Тұздалған қияр 14
Өсімдік майы 4
Сорпа немесе су 140
Жемістер 100 Алма 100
Кисель 200 Кисель 8
Қант 24
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
3 апта 4-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Жаңа піскен көкөністерден жасалған Салат 60 ақ қырыққабат 41
Сәбіз 18
Өсімдік майы 8
Шығарылған Минтай
75/50 Минтай 142
Пияз 4
Ақжелкен 5
Сорпа 55
Сары май 3
Байытылған бидай ұны 3
Гарнир: қосылған күріш 100 күріш 37
Сары май 4
Қара шай 200 шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
3 апта 5-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Суп үй кеспесі 200/25 байытылған бидай ұны 16
Жұмыртқа 5
Су 3
Йодталған тұз 0,4
Пияз 9
Сары май 4
Сорпа 189
Печенье "крокет" 30 Печенье 30
Кептірілген жемістер 200 кептірілген жемістер 15
қант 20
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
4 апта 1-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Палау (сиыр еті) 150/50 сиыр еті 107
Күріш жармасы 51
Өсімдік майы 8
Пияз 9
Сәбіз 14
Томат пастасы 16
Қара шай 200 шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
4 апта 2-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Вермишельмен сорпа 200/25 Вермишель 16
Сәбіз 11
Пияз 9
Өсімдік майы 4
Томат пастасы 3
Сорпа 191
Пряник 30 Пряник 30
Алма шырыны 200 алма шырыны 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
4 апта 3-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Ет котлеттері 80 сиыр еті (котлеттік ет) 75
Бидай наны 14
Сүт 19
Кептірілген нан 8
Өсімдік майы 5
Сары май 6
Гарнир : пісірілген макарон
75/26 макарон 36
Сары май 12
Қара шай 200 шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
4 апта 4-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Суп үй кеспесі 200/25 байытылған бидай ұны 16
Жұмыртқа 5
Су 3
Йодталған тұз 0,4
Пияз 9
Сары май 4
Сорпа 189
Жемістер 100 Алма 100
Кептірілген жемістер 200 кептірілген жемістер 15
қант 20
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20
4 апта 5-ші күн
Тағамдардың атауы тағамның шығуы, г тағамның ингредиенттері Брутто, г
Пісірілген тауықтар 80 тауық 165
Пияз 3
Гарнир: ұсақталған қарақұмық 100 қарақұмық жармасы 48
Сары май 4
Қара шай 200 шай 200
Қара бидай наны 20 қара бидай наны 20